ΑΓΩΝΕΣ ΠΕΙΝΑΣ 1

Γεια σε όλους. Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά, να χαμογελάτε και να ονειρεύεστε. Σήμερα θα σας μιλήσω για ένα βιβλίο το οποίο με κέρδισε 1.000%. Το βιβλίο αυτό είναι το: «Αγώνες Πείνας 1» της Σούζαν Κόλινς.

          Οι «Αγώνες Πείνας 1» είναι ένα δυστοπικό βιβλίο που διαδραματίζεται στην χώρα της Πάνεμ η οποία αποτελείται από δώδεκα περιοχές και μια πρωτεύουσα, την Κάπιτολ. Η Κάπιτολ ελέγχει την υπόλοιπη χώρα και για να το υπενθυμίζει στους κατοίκους της κάθε χρόνο αναγκάζει ένα κορίτσι και ένα αγόρι από κάθε περιοχή να πάρει μέρος στους αγώνες πείνας, ένα παιχνίδι επιβίωσης στο οποίο όποιος μείνει ζωντανός είναι ο νικητής. Φέτος, η δεκαεξάχρονη Κάτνις έχει κληρωθεί να πάρει μέρος και πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τον θάνατο, την επιβίωση και την απώλεια. Θα τα καταφέρει;  

          Είναι ένα καθηλωτικό βιβλίο. Ένα βιβλίο γραμμένο απλά που περνάει μπροστά από τα μάτια σου σαν ταινία. Η ηρωίδα και οι δευτερεύοντες χαρακτήρες είναι όλοι καλοδουλεμένοι και αληθοφανείς. Μου άρεσε ιδιαίτερα ο δυναμικός χαρακτήρας της Κάτνις και τα φλας μπακ της που μας επέτρεπαν να εξερευνούμε τις διάφορες πτυχές του χαρακτήρα της. Επίσης, τα συναισθήματα της ιστορίας είναι πολύ έντονα και την περίοδο που το διαβάζεις σου είναι αδύνατο να το αφήσεις από τα χέρια σου και νιώθεις την αδρεναλίνη να σε πλημυρίζει. Ακόμα, μου άρεσε που η συγγραφέας δεν πλατειάζει καθόλου και δεν βάζει περιττά στοιχεία στην ιστορία. Τέλος, κάτι αξιοσημείωτο είναι ότι ενώ  σαν πρώτη εντύπωση είναι ένα ευκολοδιάβαστο βιβλίο υπάρχουν και άλλα ‘’υπόγεια’’ στρώματα που μπορούν να σε βάλουν σε σκέψεις… Θα σας αποχαιρετήσω λέγοντας ότι αν δεν το έχετε ήδη διαβάσει πρέπει να πάτε αμέσως και να το αγοράσετε -ακόμα και αν έξω βρέχει!

Η βαθμολογία μου είναι 5/5.

 

Αυτά για το: «Αγώνες Πείνας 1», σύντομα θα σας έχω κριτική και για τα άλλα δύο βιβλία της σειράς. Μέχρι τότε σας εύχομαι να υπάρχει πάντα στο κομοδίνο σας ένα καλό βιβλίο.

e-fivi 

         

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά - Σούζαν Κόλινς

Η τέχνη των ονείρων