Η σπίθα


Σας το ξεκαθαρίζω: Δεν έχω σπουδάσει τέχνη ή κάτι παρόμοιο, άλλωστε είμαι πολύ μικρή. Και όμως, νιώθω την ανάγκη να γράψω για αυτό που ονομάζουμε τέχνη. Δεν γράφω σαν ειδικός, αυτό νομίζω έγινε ξεκάθαρο εξαρχής. Γράφω σαν θεατής. Γράφω σαν αυτός στον οποίο απευθύνεται η τέχνη, δηλαδή σαν απλός ανθρώπους. Τι είναι όμως τέχνη; Είναι κάτι που το κάνουν μόνο λίγοι και εκλεκτοί; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.
Τέχνη σημαίνει έκφραση, δημιουργία, φαντασία. Οι τέχνες είναι η αρχιτεκτονική, η γλυπτική, η ζωγραφική, η λογοτεχνία, η μουσική, το θέατρο, ο κινηματογράφος, η φωτογραφία, τα κόμικς… Τέχνη μπορεί να είναι η μαγειρική, η διακοσμητική, η γραφιστική, τα γκράφιτι, η υφαντουργία. Τέχνη μπορεί να είναι ότι δημιουργείς και βάζεις μέσα ένα κομμάτι της ψυχής σου, της φαντασίας σου και τον ονείρων σου.
Και θα σας πω και κάτι  ακόμα: οι καλλιτέχνες δεν είναι λίγοι, δεν είναι είδος υπό εξαφάνιση και σίγουρα δεν υπήρχαν μόνο κατά την περίοδο της αναγέννησης. Όλοι μας, ανεξαρτήτου φύλλου, ηλικίας, χρώματος και σπουδών κρύβουμε μέσα μας έναν καλλιτέχνη, γιατί τέχνη σημαίνει φαντασία και όλοι μας έχουμε μέσα μας λίγη φαντασία. Δεν είναι ανάγκη να είσαι καλός στη ζωγραφική και να πιάνει το χέρι σου, ούτε είναι ανάγκη να έχεις εξεζητημένες απόψεις, το μόνο που χρειάζεται είναι να μην φοβάσαι και να ψάχνεις γύρω σου για ασήμαντες κουβεντούλες, ψιθύρους και παράξενα αντικείμενα τα οποία όμως μπορούν να πυροδοτήσουν μια μεγάλη ιδέα, γιατί η φαντασία είναι σαν μια σπίθα: ψάχνει προσανάμματα για να αρχίσει μια μεγάλη πυρκαγιά… Αυτή λοιπόν ήταν η ταπεινή μου άποψη και να θυμάστε να είστε θαρραλέοι και να αφήνετε την πυρκαγιά να μεγαλώνει…
e-fivi           

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά - Σούζαν Κόλινς

Η τέχνη των ονείρων