ΠΙΤΖΑΜΑ ΠΑΡΤΙ

   


Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο δύσκολο μπορεί να είναι το να γράψει κανείς ένα παιδικό βιβλίο; Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσο δύσκολο είναι όχι μόνο να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των παιδιών (που ας είμαστε ειλικρινείς δεν είναι και το πιο εύκολο κοινό) αλλά και των εφήβων, αλλά και των ενηλίκων; Ε λοιπόν όσο δύσκολο και αν είναι η Τζάκλιν Ουίλσον τα κατάφερε με το βιβλίο της «Πιτζάμα Πάρτι».

          Η ιστορία έχει ως αφηγήτρια την Δάφνη, ένα μικρό κορίτσι που πάει σε καινούριο σχολείο και έχει μια αδερφή με ειδικές ανάγκες. Η Δάφνη, λοιπόν, μας γράφει, για την καινούρια της παρέα, μέσα από τα πιτζάμα πάρτι που η κάθε μία διοργανώνει για τα γενέθλια της. Όταν λοιπόν, έρχεται η σειρά της να κάνει το πιτζάμα πάρτι της είναι σε δίλημμα γιατί αυτό σημαίνει ότι οι φίλες της και ιδίως η Γκέλη, ένα κορίτσι που της κάνει την ζωή δύσκολη, θα γνωρίσουν την αδερφή της.

          Το θέμα δεν ακούγεται πολύ ελκυστικό, τουλάχιστον εγώ αυτό πιστεύω. Μάλλον αν δεν μου το έπαιρναν δώρο μπορεί να μην είχα ποτέ την τύχη να το διαβάσω. Όμως να ‘μαστε τώρα εδώ να σας μιλάω για αυτό και θα αρχίσω λέγοντας ότι είναι άκρως εθιστικό. Δεν έχει πολύ αγωνία, ούτε πολύ σασπένς όμως οι σελίδες του γυρίζουν με μεγάλη ταχύτητα. Η συγγραφέας έχει βρει τον τρόπο να μιλήσει για ένα σημαντικό ζήτημα μέσα από μια ανάλαφρη ιστορία που ριζώνει στην ψυχή σου. Κάθε φορά που ξανά-διαβάζω την ιστορία μου αρέσει όλο και περισσότερο και την τελειώνω όλο και πιο γρήγορα. Μου άρεσε ιδιαίτερα που οι καταστάσεις δεν φαίνονταν ούτε υπερβολικές ούτε σκηνοθετημένες. Όλα όσα συνέβαιναν θα μπορούσαν να συμβούν και στην κανονική ζωή, στοιχείο που είναι απαραίτητο για ένα βιβλίο σαν αυτό. Ακόμα, θέλω να προσθέσω πως αν και η εικονογράφηση ήταν ασπρόμαυρη και αρκετά λιτή ήταν άκρως ικανοποιητική. Γενικά ανεξαρτήτως ηλικίας αυτό είναι ένα βιβλίο που όλοι πρέπει να έχουν στην βιβλιοθήκη τους.

Η βαθμολογία μου είναι 5/5


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά - Σούζαν Κόλινς

Η τέχνη των ονείρων