ΠΡΟΣΟΧΗ ΕΞΩΓΗΙΝΟΣ!!!

    


 

 Θα σας πω ένα μυστικό: πιστεύω στους εξωγήινους!  Κάποιοι αυτή την στιγμή βαράτε τα κεφάλια σας λέγοντας: «Καλά είναι δυνατόν να πιστεύει στους εξωγήινους;» Ναι, φυσικά και είναι. Μάλιστα αν δεν πιστεύετε μπορείτε να κοιτάξετε μια νύχτα χωρίς σύννεφα τον ουρανό -έστω και για λίγο- και να θαυμάσετε τα μυριάδες αστέρια που υπάρχουν· τους μυριάδες πλανήτες. Είναι δυνατόν μέσα σε αυτή την απεραντοσύνη να υπάρχει ζωή μόνο στον πλανήτη γη; Με τίποτα. Σίγουρα θα υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής και δεν μιλάω για τους εξωγήινους που βλέπουμε στα κόμιξ, με τους ιπτάμενους δίσκους και τις κλεμμένες αγελάδες. Όχι, μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι που δεν χρειάζονται νερό ή που δεν τρέφονται καθόλου. Μπορεί να υπάρχουν εξωγήινοι που ανακυκλώνουν την ίδια τους την ενέργεια και έτσι ζουν αιώνια ή που είναι μικρότεροι και από το άτομο. Υπάρχουν χιλιάδες εκδοχές για το πώς μπορεί να είναι οι εξωγήινοι και αυτό είναι που με συναρπάζει.

          Συγκεκριμένα με συναρπάζει το άγνωστο και το μυστήριο. Με συναρπάζει το πως η ιδέα των εξωγήινων δίνει τροφή στη φαντασία και στην σκέψη. Επίσης με συναρπάζει το πόσο τρελό μπορεί να ακούγεται για κάποιους· εξάλλου όταν κάτι είναι τρελό συνήθως μας ασκεί μια παράξενη γοητεία.

Θα ήθελα πολύ να γνώριζα έναν εξωγήινο, όπως εκείνα τα παιδιά στην ταινία «E.T. ο εξωγήινος» (την οποία παρεμπιπτόντως δεν έχω δει ποτέ ολόκληρη…). Θα μου άρεσε να έβρισκα έναν εξωγήινο και να φτιάχναμε μαζί μια δικιά μας γλώσσα, να συναντιόμασταν κρυφά στην άκρη του σύμπαντος και να μάθαινα εγώ τα μυστικά του κόσμου του και αυτός του δικού μου. Θα είχαμε μια σχέση μοναδική που κανείς δεν θα καταλάβαινε και εμείς θα γελούσαμε βλέποντας τα απορημένα τους πρόσωπα… Αλήθεια πόσο ωραίο θα ήταν να έχεις τον δικό σου εξωγήινο και μαζί να είστε δυο παράξενα πλάσματα που κάθονται παρέα στην άκρη του σύμπαντος λέγοντας κάτι που μόνο εσείς καταλαβαίνετε…  
                                                                                                                                                   e-fivi  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Η τέχνη των ονείρων

Όταν έφυγαν τα αγάλματα