Θέλω να γίνω συγγραφέας


       

Γεια σε όλους και όλες τι κάνετε; Ελπίζω να είστε καλά, να ονειρεύεστε και να χαμογελάτε. Σήμερα θα σας μιλήσω για το: "Θέλω να γίνω συγγραφέας" της Πάολα Τζανόνερ. 

          Το θέμα του βιβλίου: Η Μία είναι ένα δεκατριάχρονο κορίτσι που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας, μόνο που τελευταία δυσκολεύετε πολύ στο να διηγηθεί ιστορίες. Όταν λοιπόν μια γνωστή σχολή δημιουργικής γραφής ανακοινώνει ότι θα κάνει έναν διαγωνισμό για να πάρει μαθητές  αυτή δεν προσπαθεί να μπει γιατί πιστεύει πως δεν θα τα καταφέρει. Τότε είναι που τυχαία βρίσκει το ημερολόγιο που κρατούσε μικρή και όλα αλλάζουν. Μπορεί άραγε ο παιδικός της εαυτός να της μάθει πώς να γράφει; Πλέον η Μία πρέπει να προσπαθήσει σκληρά για να μπει γιατί στη σχολή μάλλον θα να είναι το αγόρι που της αρέσει! Τελικά θα καταφέρει να γίνει συγγραφέας; 

          Η άποψη μου: Από την πρώτη στιγμή το θέμα με κέρδισε αν και αμφιβάλω αν το ίδιο ισχύει και για σας. Όπως και να έχει πάντως είναι μια ιστορία που σου αρέσει, δε σου αρέσει να γράφεις μπορείς να την διαβάσεις πολύ ευχάριστα. Το βιβλίο αποτελείτε από τα διηγήματα της μικρής Μίας ενώ στο τέλος κάθε κεφαλαίου η τωρινή Μία έχει σχόλια, σημειώσεις, συμβουλές για το πώς να γράφεις αλλά και μερικές διηγήσεις από την τωρινή της ζωή. Μου άρεσε ιδιαίτερα που μέσα από τις ιστορίες της βλέπουμε και την εξέλιξη της Μίας σαν συγγραφέα καθώς κάθε ιστορία είναι καλύτερη από την προηγούμενη (τουλάχιστον αυτό πιστεύω εγώ). Ο στόχος της ιστορίας εκτός από το να περάσουμε ευχάριστα την ώρα μας με τα διασκεδαστικά και ανάλαφρα διηγήματα του είναι και το να μας δώσει κάποιες συμβουλές για την συγγραφή ή να μας παρακινήσει να γράψουμε και εμείς. Αν και αυτό το βιβλίο σε γενικές γραμμές με άφησε ικανοποιημένη θα ήταν λάθος μου αν δεν έλεγα και τις παρατηρήσεις μου. Βασικά έχω μία παρατήρηση: θα ήθελα να υπάρχει λίγο περισσότερο σασπένς, λίγη περισσότερη αγωνία. Θα ήθελα να χάνεσαι στις σελίδες του και να μην μπορείς να το αφήσεις κάτω. Φυσικά όμως κανείς δεν είναι τέλειος και αυτό είναι κάτι παραπάνω από εντάξει. Το «Θέλω να γίνω συγγραφέας» το συστήνω σε όλους: σε όσους έχουν το ίδιο όνειρο με την έφηβη Μία, σε όσους θέλουν να δοκιμάσουν το παιχνίδι της γραφής, σε όσους μισούν τις λευκές κόλλες και σε όσους θέλουν απλά ένα καλό μυθιστόρημα για συντροφιά.

Η βαθμολογία μου είναι: 3/5


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Η τέχνη των ονείρων

Όταν έφυγαν τα αγάλματα