Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά - Σούζαν Κόλινς


Γεια σε όλους και όλες. Σήμερα είμαι μαζί σας με σκοπό να σας μιλήσω για το βιβλίο: «Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά» της Σούζαν Κόλινς, ένα βιβλίο που ανυπομονούσα (δικαίως) να διαβάσω. Μάλιστα πρέπει να ομολογήσω ότι εξαιτίας αυτού του βιβλίου χάθηκα για μια βδομάδα. Δεν υπερβάλω όταν σας λέω ότι αν δεν το διάβαζα το σκεφτόμουν και αν δεν το σκεφτόμουν το ονειρευόμουν! 

          Το θέμα του βιβλίου: Η Κάτνις και ο Πίτα κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από τους Αγώνες Πείνας όμως τώρα έχει πέσει πάνω τους η οργή της Κάπιτολ επειδή αποτέλεσαν την σπίθα σε μια βόμβα που λέγεται: εξέγερση. Ο μόνος τρόπος να σωθούν αυτοί και οι αγαπημένοι τους είναι να εμποδίσουν την βόμβα να σκάσει, ή μήπως όχι; Μήπως πρέπει να αγωνιστούν κατά της Κάπιτολ όποιο κόστος και αν έχει αυτό; Και τέλος πάντων τι θα κάνει η Κάπιτολ για να τους εξοντώσει και μέχρι που είναι ικανή να φτάσει; 

          Η άποψη μου: Αυτό το βιβλίο είναι ένα σπάνιο φαινόμενο καθώς είναι καλύτερο από το πρώτο. Εδώ μαθαίνουμε επιπλέον πληροφορίες για το κράτος της Πάνεμ και ανακαλύπτουμε πόσο πολυεπίπεδη μπορεί τελικά να είναι μια ιστορία επιβίωσης. Πρέπει να πω πάντως ότι αν και σε υπνωτίζει δεν είχε τόσο πολύ σασπένς όπως το πρώτο μέρος της τριλογίας...  Το σασπένς όμως ήρθαν να αντικαταστήσουν οι ανατροπές. Μην φανταστείτε τώρα άσκοπες ανατροπές που σε αφήνουν αδιάφορο ή μία ανατροπή ανά κεφάλαιο. Όχι, οι ανατροπές ήταν λίγες· ελάχιστες και όμως σε άφηναν άφωνο! Ιδίως όταν τέλειωσε το βιβλίο κοιτούσα την τελευταία γραμμή χωρίς να μπορώ να συνειδητοποιήσω αυτό που έγραφε!!!

Η βαθμολογία μου είναι: 5/5



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Η τέχνη των ονείρων

Όταν έφυγαν τα αγάλματα