Κάραβαλ



Πριν λίγο καιρό τελείωσα ένα εξαιρετικό βιβλίο με τίτλο: «Κάραβαλ» της Στέφανι Γκάρμπερ. Το βιβλίο περιστρέφεται γύρω από δύο αδερφές την Τέλα και την Σκάρλετ οι οποίες έχουν περάσει όλη τους τη ζωή στο νησί τους μαζί με τον άσπλαχνο πατέρα τους που τις χτυπάει και τις θεωρεί ιδιοκτησία του. Η πρωταγωνίστρια του βιβλίου είναι η Σκάρλετ που ενώ σαν παιδί ήταν πολύ ονειροπόλα  μεγαλώνοντας σταματάει να πιστεύει στην μαγεία και στις ευχές.
Η ιστορία αρχίζει με την Σκάρλετ να λαμβάνει μία πρόσκληση για το Κάραβαλ, ένα μαγικό παιχνίδι στο οποίο παρακαλούσε από παιδί να πάρει μέρος. Τώρα όμως αρνείται πεισματικά γιατί ξέρει ότι για κάτι τέτοιο ο πατέρας της θα τιμωρούσε αυτήν και την αδερφή της απάνθρωπα. Παρά τις αντιρρήσεις της όμως, η Τέλα την παίρνει και πηγαίνουν στο Κάραβαλ. Τότε η Τέλα πέφτει θύμα απαγωγής και η Σκάρλετ μαζί με τον γοητευτικό και μυστηριώδη ναυτικό τον Τζούλιαν πρέπει να την βρούνε αλλιώς μπορεί να μην την ξαναδούν ποτέ!
Το βιβλίο αυτό μου άρεσε πάρα πολύ. Ο κόσμος που δημιούργησε η συγγραφέας ήταν υπέροχος και οι χαρακτήρες είχαν βάθος και ήταν τρισδιάστατοι. Ο αγαπημένος μου χαρακτήρας ήταν ο Τζούλιαν ο οποίος ήταν ιδιαίτερα μυστηριώδης και ποτέ δεν ήσουν σίγουρος με ποιανού το μέρος ήταν. Γενικά όλο το βιβλίο το κάλυπτε ένα πέπλο μυστηρίου και ήταν πάρα πολύ συναρπαστικό με αποτέλεσμα να το τελειώσεις και να αναρωτιέσαι πότε πρόλαβες. Το τέλος του με ικανοποίησε επίσης αν και δεν το περίμενα καθόλου και ανέτρεπε όλα τα δεδομένα. Επίσης το βιβλίο έχει και πολύ ρομάντζο κάτι το οποίο μου άρεσε γιατί έδινε έναν επιπλέον λόγο να αγωνιάς για την συνέχεια. Τέλος θα ήταν παράλειψη μου να μην αναφέρω ότι η ιστορία έχει ως πυρήνα την αδερφική αγάπη της Τέλας και της Σκάρλετ. Γενικά ήταν ένα υπέροχο βιβλίο που συστήνω σε όλους σας να το διαβάσουν!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά - Σούζαν Κόλινς

Η τέχνη των ονείρων