Λουλούδια σαν ζωή, ζωή σαν λουλούδια...


   Άνοιξη. Έξω τα λουλούδια ανθίζουν. Αγαπώ τα λουλούδια. Το να δεις μια ολόκληρη έκταση γεμάτη με λουλούδια είναι πραγματική τύχη. Τα λουλούδια είναι τα κοσμήματα της φύσης. Υπάρχουν τόσα πολλά και όλα μοιάζουν  λίγο ή πολύ μεταξύ τους μα κανένα δεν είναι ολόιδιο με το άλλο· ακριβώς σαν τους ανθρώπους· ή τα όνειρα… Τα λουλούδια είναι πηγή ζωής. Χωρίς αυτά ο πλανήτης μας θα ήταν νεκρός.
          Έχουν τόσα πράγματα που θα μπορούσαν να τραβήξουν την προσοχή σου. Όπως ότι ξέρουν τις καλύτερες ιστορίες. Μπορεί να μην ταξιδεύουν όμως τις καλοκαιρινές βραδιές το αγέρι τους ψιθυρίζει ιστορίες. Την άνοιξη οι μέλισσες ξαπλώνουν πάνω στα πέταλα τους και ονειρεύονται. Κάθε μέρα ποτίζονται με νερό από τα ποτάμια και την βροχή και το νερό περιέχει μέσα του δάκρυα και γελάκια, χάδια και φιλιά. Καμιά φορά μάλιστα τα παίρνουν οι ερωτευμένοι και νιώθουνε και αυτά την αγάπη να πλανιέται στην ατμόσφαιρα.
          Τα λουλούδια συμβολίζουν δικαίως την ζωή. Η ζωή ανθίζει όπως και τα λουλούδια. Η ζωή είναι πολύχρωμη όπως και τα λουλούδια. Η ζωή χρειάζεται ρίζες για να ριζώσει όπως και τα λουλούδια. Η ζωή λέει τις καλύτερες ιστορίες όπως και τα λουλούδια γιατί λουλούδια και ζωή είναι το ίδιο πράγμα…  

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά - Σούζαν Κόλινς

Η τέχνη των ονείρων