ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ


  Αν ρωτήσετε κάποιον πώς θα με περιέγραφε το πιθανότερο είναι να πει: «Ένα κορίτσι, χωρίς τίποτα ιδιαίτερο στην εμφάνιση του, μονίμως χαμένο σε ένα όνειρο, με ένα βιβλίο στο χέρι». Όμως αυτό το βιβλίο ποτέ δεν είναι το ίδιο. Συνέχεια αλλάζει. Αλλάζει και το πώς το κρατώ. Όσο πιο πολύ μου αρέσει τόσο πιο στοργικά κρατώ το βιβλίο και το συγκεκριμένο βιβλίο μου άρεσε πάρα πολύ. Για να είμαι πιο ακριβής μου άρεσαν πάρα πολύ: «ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ» της Ζωρζ Σαρή.
          Η ιστορία αρχίζει μαζί με την Χούντα, δηλαδή μια μέρα πριν τα γενέθλια της Άννας. Η  Άννα, η πρωταγωνίστρια του βιβλίου, είναι ένα οκτάχρονο κοριτσάκι που εξαιτίας της δικτατορίας δεν γιόρτασε τα γενέθλια της. Η Άννα είναι ένα μικρό κορίτσι που ζει στην δικτατορία. Η Άννα είναι ένα κορίτσι που το παρακολουθούμε να μεγαλώνει, να ωριμάζει και να γίνεται μια αποφασιστική έφηβη. Μέσα από τα μάτια της (αν και η αφήγηση είναι τριτοπρόσωπη) βλέπουμε να ξετυλίγονται οι ιστορίες πολλών ανθρώπων, κάποιοι από τους οποίους αντιστάθηκαν και πολέμησαν και κάποιοι όχι.
          Το βιβλίο έκανε ένα πολύ δυναμικό ξεκίνημα που σε φόρτιζε με συναισθήματα. Αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό και κερδίζει αμέσως τον αναγνώστη, όμως είναι ακόμα πιο σημαντικό η συγγραφέας να συνεχίσει εκμεταλλευόμενη αυτό το ‘’προβάδισμα’’ που κέρδισε. Ε, λοιπόν συνέχισε. Οι σελίδες διαδεχόντουσαν η μία την άλλη με απίστευτη ταχύτητα χωρίς ούτε στιγμή να βαρεθώ ή να νιώσω ότι το βιβλίο πλατειάζει. Επίσης μου άρεσε και το πώς ο χαρακτήρας της Άννας εξελίχτηκε και πώς κύλισαν γενικά τα πράγματα. Εντέλει θέλω να αναφέρω ότι το τέλος ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητικό και με εξέπληξε λίγο. Είναι ένα υπέροχο βιβλίο, ιδανικό για όλες τις ηλικίες.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά - Σούζαν Κόλινς

Η τέχνη των ονείρων