Οι δανειστικές βιβλιοθήκες

      Κάθε βιβλιοφάγος που σέβεται τον εαυτό του δανείζεται βιβλία από τουλάχιστον μία δανειστική βιβλιοθήκη. Και σας ρωτώ: «υπάρχει καλύτερο πράγμα από μια δανειστική βιβλιοθήκη;». Πολύ θα διαφωνήσουν μαζί μου γιατί δεν είναι και λίγοι αυτοί που προτιμούν να έχουν ένα βιβλίο δικό τους· ολόδικο τους Ένα βιβλίο στο οποίο μπορούν να σημειώνουν πάνω του. Ένα βιβλίο που είναι γεμάτο από αναμνήσεις και όνειρα. Ένα βιβλίο που ομορφαίνει την βιβλιοθήκη τους… Και για να είμαι ειλικρινής έχουν δίκιο, όμως μια δανειστική βιβλιοθήκη έχει πάρα πολλά θετικά στοιχεία.
          Ας αρχίσουμε από αυτό: ένα βιβλίο που είναι μόνο δικό σου κουβαλά μόνο δικές σου αναμνήσεις, ενώ ένα βιβλίο που έχεις δανειστεί κουβαλά τις αναμνήσεις πολλών ανθρώπων. Φαντάσου μόνο πόσα συναισθήματα μπορεί να κρύβει ένα βιβλίο από μια δανειστική βιβλιοθήκη, πόσοι το αγάπησαν πριν από εσένα. Δεν είναι μαγικό;
Επίσης σε μια δανειστική βιβλιοθήκη μπορείς άνετα να βρεις κρυμμένα διαμάντια. Μπορείς να βρεις βιβλία που έχουν σταματήσει να κυκλοφορούν, που δεν υπάρχουν πλέον στα βιβλιοπωλεία. Βιβλία που κάποιος δεν τα ήθελε και τα χάρισε αλλά εσύ τα αγάπησες.
Μία δανειστική βιβλιοθήκη είναι αναμφίβολα ένα μαγικό μέρος, ένα μέρος όπου κρύβονται μικροί θησαυροί, ένα μέρος με όνειρα ποτισμένα με άλλα όνειρα, ένα μέρος στο οποίο μπορείς να κάτσεις με τις ώρες, ένα μέρος το οποίο σίγουρα θα αγαπήσεις. Πήγαινε λοιπόν (αφού τελειώσει ο κορονοϊός) να δανειστείς και εσύ ένα βιβλίο!!!
e-fivi

     


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Αγώνες Πείνας 2: Φωτιά - Σούζαν Κόλινς

Η τέχνη των ονείρων