Το πράσινο βιβλίο

 

     


   Λοιπόν, λοιπόν καλώς ήρθατε στην νέα γωνιά των «Ιπτάμενα Όνειρα». Αν δεν έχετε ήδη ακούσει αυτό το συνταρακτικό νέο θα  σας ενημερώσω αμέσως τώρα! Μετά από ‘‘πολλές ώρες σκληρής δουλειάς’’  εγκαινιάζω σήμερα την γωνία των ταινιών γιατί αυτό εδώ είναι ένα blog-πλανήτης για τα όνειρα και όνειρα δεν είναι και οι ταινίες; Και για να εγκαινιάσω το νέο μας κεφάλαιο θα σας μιλήσω για μία από τις αγαπημένες μου ταινίες, «Το πράσινο βιβλίο»!

        Το πράσινο βιβλίο βγήκε το 2018 και βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Το έχει σκηνοθετήσει ο Πίτερ Φαρέλι, ενώ τους δύο πρωταγωνιστικούς ρόλους τους παίζουν ο Βίγκο Μόρτενσεν και ο Μαχέρσαλα Άλι. Η ταινία διαδραματίζεται το 1962 και ακολουθεί το ταξίδι του τζαζ μουσικού Τον Σίρλει και του σοφέρ του Τόνι Βαλελόνγκα στην Νότια Αμερική. Ο Τον Σίρλει είναι ένας μαύρος και ιδιόρρυθμος πιανίστας, ενώ ο Τόνι Βαλελόνγκα ένας Ιταλός bodyguard, λίγο ρατσιστής.

        Γεια αρχή πριν πιάσω αυτό που λάτρεψα περισσότερο στην ταινία θα πω ότι το soundtrack (Κρις Μπάουερς) και η σκηνοθεσία ήταν κάτι παραπάνω από καλά. Επίσης οι ηθοποιοί ήταν εξαιρετικοί και υποδύθηκαν τέλεια τους ρόλους τους. Αυτό όμως που πραγματικά λάτρεψα ήταν οι χαρακτήρες, η ιδιομορφία τους, τα καπρίτσια τους, η σχέση μεταξύ τους και το πώς εξελίχτηκαν κατά τη διάρκεια του έργου.  Πραγματικά τους βρήκα τόσο αριστοτεχνικά φτιαγμένους και ιδιαίτερους που και μόνο για αυτούς μετά χαράς να ξανά έβλεπα την ταινία. Τέλος θαύμασα το πώς η ταινία βρίσκει την χρυσή τομή ανάμεσα σε αστείο και σοβαρό κάνοντας μας να γελάμε στην μια σκηνή και στην άλλη να κλαίμε χωρίς να νιώθουμε ότι υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό. Γενικά (και ειδικά) ήταν μια υπέροχη ταινία και όποιος/όποια δεν την έχει δει να την δει αμέσως!

E-fivi

Αν σας άρεσε αυτό το post μπορείτε επίσης να διαβάσετε:



Κλικ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Η τέχνη των ονείρων

Όταν έφυγαν τα αγάλματα