Συλλέγοντας χαμόγελα

 

Γεια σε όλους και όλες σας! Τι κάνετε; Ελπίζω να είστε όλοι καλά να ονειρεύεστε και να χαμογελάτε! Εξάλλου τα χαμόγελα είναι ένας θησαυρός! Ο μεγαλύτερος θησαυρός. Και να σας πω την αλήθεια απορώ που δεν έχουν γίνει πόλεμοι για αυτά. Ίσως επειδή τα χαμόγελα είναι κάτι αγνό, κάτι πραγματικά όμορφο, σε αντίθεση με τα χρήματα, την εξουσία, ή το συμφέρον (τα αίτια των πολέμων δηλαδή). Ίσως πάλι επειδή ο πόλεμος και το χαμόγελο δεν συνυπάρχουν, είναι μαλωμένοι από χρόνια. Ίσως επειδή ο πόλεμος καταστρέφει τους μάγους! 

        Τους αληθινούς· όχι τους ψεύτικους. Οι αληθινοί μάγοι είναι οι πωλητές χαμόγελων. Είναι δηλαδή αυτοί που σου δίνουν ένα χαμόγελο με αντάλλαγμα να σε δουν να το φοράς, αυτοί που έχουν το χάρισμα να μπορούν να χαρίζουν χαμόγελα. Πείτε μου αυτό δεν είναι μαγεία;  Δεν είναι μαγεία με μια μόνο κουβέντα τους να ανθίζει ένα χαμόγελο στα χείλη σου; Τι είδους χαμόγελο; Εξαρτάται από τον μάγο. Άλλοι σου πουλάνε μελαγχολικά χαμόγελα, άλλοι συνεσταλμένα, άλλοι μεταδοτικά και άλλοι χαμόγελα που δηλώνουν: «Είμαι ευτυχισμένος!».

        Γιατί αν δεν το ξέρατε το χαμόγελο είναι η πιο απλή και συνάμα η πιο περίπλοκη γλώσσα του κόσμου. Ένα χαμόγελο μπορεί να σου δείξει την διάθεση κάποιου ή να σε προβληματίσει και να σε κάνει να αναρωτιέσαι για μέρες τι είχε στο μυαλό του. Ένα χαμόγελο μπορεί να λύσει ή να δημιουργήσει τεράστιες παρεξηγήσεις, να γλυκάνει ή να πικράνει την ψυχή. Τα χαμόγελα είναι μια γλώσσα που όλοι μιλάμε αλλά κανείς δεν ξέρει πραγματικά.

        Τα χαμόγελα είναι ένα από τα κλειδιά της ευτυχίας. Όποιος καταφέρει να μάθει πραγματικά την γλώσσα τους τότε θα είναι ευτυχισμένος. Όποιος μπορεί να βλέπει τους άλλους να χαμογελάνε και να χαμογελάει και αυτός, τότε θα είναι ευτυχισμένος. Γιατί μπορεί κάποιος να έχει όλες τις συμφορές του κόσμου, να είναι άρρωστος, να μην τον αγαπάει κανείς μα αν μπορεί να βρίσκει χαρά στην χαρά των άλλων τότε θα είναι ευτυχισμένος. Μερικές φορές αυτή η ευτυχία μπορεί να είναι μελαγχολική, αλλά είναι ευτυχία.

        Και αν δεν μπορώ; Αν δεν μπορώ να βρίσκω την χαρά στην χαρά των άλλων; Δεν πειράζει. Αυτό έρχεται με τον καιρό και με λίγη προσπάθεια. Και καθώς προσπαθείς και καθώς περνάει ο καιρός τότε αποκτάς μια συλλογή, μια συλλογή από χαμόγελα. Μια τεράστια συλλογή στο μυαλό σου. Μια συλλογή με όλα τα χαμόγελα που έχεις δει: τα θλιμμένα, τα αλλόκοτα, τα ελπιδοφόρα, τα παρηγορητικά, τα χαρούμενα, τα ενθουσιασμένα. Αυτή η συλλογή δεν χάνεται ποτέ και κάθε φορά που νιώθεις λυπημένος μπορείς απλά να την κοιτάς και να χαμογελάς!!! 

Αν σας άρεσε αυτό το post μπορείτε να διαβάστε: 

Εγώ είμαι το 13! 


Δυο ζευγάρια μάτια



 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η ιστορία των εξηγήσεων...

Η τέχνη των ονείρων

Όταν έφυγαν τα αγάλματα